Evenimente 2016-2017

iulie 2017

–––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––

iunie 2017

–––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––

iunie 2017

–––––––––––––––––––

–––––––––––––––––––

iunie 2017

–––––––––––––––––––

iunie 2017

–––––––––––––––––––

mai 2017

–––––––––––––––––––

mai 2017

–––––––––––––––––––

mai 2017

–––––––––––––––––––

mai 2017

–––––––––––––––––––

mai 2017

–––––––––––––––––––

mai 2017

–––––––––––––––––––

ianuabrie 2017

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”
a fost numit Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, la Palatul ONU de la Geneva

decembrie 2016


Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” i-a fost conferit titlul de Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite – Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace și Securitate, care are loc între 23-25 noiembrie 2016.
„Este o mare onoare să primim această distincție și să fim considerați oficial Ambasadori ai Libertății, Speranței și Păcii. Premiul este un simbol important pentru activitatea noastră și pentru tradiția Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care a pus întotdeauna muzica în slujba valorilor multiculturale și a păcii, desființând granițele de orice fel. În realitatea prezentului, în care conflictele dezbină chiar și mari puteri ale lumii, un astfel de premiu este o dovadă că oamenii de pretutindeni își doresc să trăiască într-o lume în care muzica aduce pace”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”
Pe 24 noiembrie, corul dirijat de Anna Ungureanu, va concerta în prezența a peste 140 de miniștri și ambasadori ai ONU, în marea sală a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization). Concertul este organizat de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite, prin Ambasadorul României la ONU, Excelența Sa, domnul Adrian Vieriță, și de Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase (International Association for the Defense of Regious Liberty), prin responsabilul său, domnul Liviu Olteanu. Evenimentul se va desfășura în onoarea liderilor mondiali de pace, a oamenilor politici, diplomaților și figurilor emblematice din mediul academic, precum și a ONG-urilor care sunt invitate să participe la summit.
Summitul Global de Religie, Pace și Securitate este organizat de Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase și de Biroul Națiunilor Unite pentru Prevenirea Genocidului și Responsabilitatea de a Proteja (United Nations Office on Prevention of Genocide and Responsability to Protect). Cu ocazia acestui summit, Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase marchează sărbătorirea a 70 de ani de existență.
Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Astăzi, dirijorul corului este Anna Ungureanu.
Biroul de presă
Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”

◊◊◊

 • 19 februarie 2016

even 1
even 2

◊◊◊

 • 6 decembrie 2015

Prietenii literare, „eCreator”

Baia Mare – Sibiu – La Biblioteca Astra din Sibiu

sibiu baia mare 5

Fotografii

◊◊◊

 • 10 septembrie 2015

Revista Cenaclul de la Păltiniș nr 43, august 2015, prezentată în ziarul Tribuna

http://www.tribuna.ro/stiri/cultura/cenaclul-de-la-paltinis-109694.html

◊◊◊

Student Creation – ediţia a II-a
Antologie literară la Sibiu

Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică) a găzduit, recent, lansarea Antologiei „Student Creation“ – ediţia a II-a, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu. Picture 10

La acest eveniment au participat membrii juriului: Adrian Suciu – preşedinte, George Precup, Silviu Guga – membrii, o parte din câştigătorii acestui concurs, publicul consumator de literatură.
În cadrul evenimentului au fost premiaţi:
Secţiunea POEZIE

 • Petroiu Diana Elena (Bucureşti) – LOCUL I
 • Nedelea Gabriel (Craiova) – LOCUL II
 • Szocs Maria Krista (Avrig, judeţul Sibiu) – LOCUL III
 • Lazăr Alexandra Roxana (Braşov) – LOCUL III
 • Matus Adrian (Satu Mare) – Premiul Revistei Cenaclul de la Păltiniş
 • Adelina-Georgeta Dozescu (Lugoj, jud. Timiş) – Premiul Direcţiei Judeţene de Cultură
 • Sibiu
 • Setelecan Mihail (Urlaţi, judeţul Prahova) – Premiul Revistei „Telegraful Român“
 • Ioniţă Denisa Teodora (Cluj-Napoca) – Premiul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu

Secţiunea PROZĂ

 • Fibişan Veronica (Timişoara) – LOCUL I
 • Bîrsan Teodor Constantin (Sibiu, judeţul Sibiu) – LOCUL II
 • Dullo Andrei (Cluj-Napoca) – LOCUL III
 • Lăcătuş Daniel (Călan, jud. Hunedoara) – LOCUL III
 • Simona Poraicu (Orăştie, jud. Hunedoara) – premiul Casei de Cultură a Studenţilor
 • Sibiu
 • Barbu Theodor Emilian (Bucureşti) – Premiul Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu
 • Paul Ersilian Roşca (Bistriţa Năsăud) – Premiul Revistei „Cenaclul de la Păltiniş“

Secţiunea ESEU ŞI CRITICĂ LITERARĂ

 • Stănciulescu Cristian – (sat Bârda, comuna Molovăţ, jud. Mehedinţi) – LOCUL II
 • Iagăru Dina Sorin Marian (Piteşti, judeţul Argeş) – LOCUL III
 • Ilie Aurelian Romeo (com. Bucu, jud. Ialomiţa) – LOCUL III

Talentul studenţilor a fost răsplătit prin publicarea lucrărilor în Antologia Student Creation, diplome şi premii. Evenimentul a fost prezentat de actorul Cătălin Grigoraş care a dinamizat programul cu o reprezentaţie artistică alături de actriţa Bianca Goardă. Trupa Aeternum a marcat finalul printr-un recital axat pe muzică instrumentală care a încântat auditoriul.
„Prin acest eveniment cultural, organizatorii îşi reafirmă convingerea că arta este atât limbaj universal care traversează orice bariere culturale, cât şi unul dintre cele mai frumoase mijloace de exprimare a talentului, entuziasmului şi dedicaţiei. Mulţumim pe această cale domnului Vladimir Grigorov care ne-a sprijinit oferindu-ne spaţiul ideal pentru acest eveniment – Centrul Cultural Habitus dar şi partenerilor noştri care ne-au susţinut: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Directia Judeteana de Cultura Sibiu, Editura Eikon, Cenaclul de la Paltinis, Editura Grinta, Revista Telegraful Roman, Revista Sub Cultura, Eveniment TV, Eveniment FM, Eveniment On line; precum şi celor două site-uri: Student Sibian, Sibiu 360“ a declarat Cornel-Alin Macarie, director al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Reporter

◊◊◊

Revista Transilvania

A apărut nr. 2 (2011) din revista Transilvania. Numărul este ilustrat cu lucrări ale artistului Gheorghe Pârcălăboiu. Picture 8

◊◊◊

Apariții editoriale:

Radu Stanca –
Sentimentul estetic al fiinţei
de Dragoş Varga,
Editura InfoArt Mediaș
Picture 9

Insula lui Lones

de Mihail Medrea
Editura InfoArt Media

Picture 11